Consultant – Prime Benelux

Prime Computer Benelux BV (1983-1985) 

Organisatie

Amerikaanse producent van super-minicomputers, Hoofdkantoor Benelux

Raimond Nicodem begon zijn carrière bij het Amerikaanse bedrijf ‘Prime Computer’, waar hij als consultant werkzaam was op het gebied van cliënten ondersteuning in de Verenigde Staten. Hij hield zich bezig met de ondersteuning van software installaties en de optimalisatie van bedrijfssystemen.

Werkzaamheden

Raimond Nicodem is als consultant werkzaam geweest op het gebied van de cliëntenondersteuning binnen Field Engineering. Als eerste aanspreekpunt van de cliënten gaf Raimond adviezen met betrekking tot software installaties en optimalisering van bedrijfssystemen, alsmede het (her)inrichten van systemen.

Ontwerp en ontwikkeling serviceprocessen en -systemen

Na een interne beschouwing en analyse op eigen initiatief, heeft Raimond een geheel nieuw storingsafhandelings- en klantmanagamentsysteem ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Dit leidde tot een bijzondere verbetering van zowel de interne organisatie als de buitendienst.

Interesse internationale subsidiaries van de organisatie

Door de succesvolle ontwikkeling en implementatie van de serviceprocessen en systemen in de organisatie, ontstond een groeiende interesse vanuit de buitenlandse subsidiaries van de organisatie. In eerste instantie kwam deze interesse uit Denemarken en Zweden; vlak daarna kwam ook Canada in beeld, waar Raimond Nicodem aan de wieg stond van het ontwerp van een groot logistiek- en servicesysteem. Het Amerikaanse moederconcern nam de serviceprocessen over en ontwikkelde deze verder voor de Amerikaanse markt.