Bestuurlijke en operationele ontvlechting verzekeraar

Bestuurlijke en operationele ontvlechting verzekeraar

Opdrachtgever: Raad van Bestuur
Rol: Programma directeur

Doelstelling

Programma om bestuurlijke herinrichting alsmede de ontvlechting (carve-out) en overdracht van diensten tussen het zorgbedrijf en het schadebedrijf op grond van gediversifieerde strategie mogelijk te maken. Overall verantwoordelijk voor de defusie- en het ontvlechtingsprogramma alsmede het managen van het multi-disciplinaire programmateam. Het programma heeft gezorgd voor een goed gereguleerde en beheerste bestuurlijke- en organisatorische defusie tussen de twee verzekeraars alsmede het ontvlechten van diensten vanuit het centrale bedrijf.

Specifieke aanpak voor complexe structuur

Voor dit programma is door ons een specifiek en op maat gemaakt procesmodel ontwikkeld, het “Proces van Herinrichting”. Dit procesmodel is de basis geweest voor alle verdere specieke modellen, projectaanpak, alsmede de scenario’s voor besluitvorming en implementatie. De daaraan gerelateerde fiscale-, financiële-, HRM- en IT-componenten zijn allen meegenomen in dit traject. Op deze manier is de complexe problematiek van de bestuurlijke herinrichting goed en beheersbaar gemanaged. Scenario-ontwikkeling, netwerkplanning, risico-analyses, etc zijn onderdeel geweest van deze uitvoering.

Denken én doen

Met het programmateam is ook uitvoering gegeven aan de feitelijk implementatie van deze defusie. Lees hier het interview…

Carve-out

Verantwoordelijk voor het ontvlechtingsprogramma voor alle resterende diensten en functies na de succesvolle bestuurlijke splitsing van de twee verzekeraars. De eerste 135 diensten zijn overgedragen op moment van bestuurlijke splitsing; de resterende 400 verschillende diensten en bedrijfsfuncties zijn na de bestuurlijke splitsing overgedragen.

Lid van het Steering Committee (paritair overleg).