Managing Director – Hart Services Europe

Hart Services Europe, Inc. (1994-1996)

Managing Director - Hart Services Europe BVBij zijn vertrek bij ‘Persoft’ werd Raimond Nicodem gevraagd om als Managing Director te komen werken bij ‘Hart Graphics’, een grote Amerikaanse printer die een vestiging in Europa wilde openen. Nicodem kon hierbinnen ervaring opdoen binnen de sales en op strategisch gebied. Uiteindelijk kreeg hij de kans om bij de consulting takken van dit bedrijf ‘Functional Advising’ te bieden aan de primaire processen van verschillende bedrijven.

Organisatie en dienstverlening

De organisatie, een joint venture tussen een Amerikaans grafisch bedrijf, een Nederlandse boekbinder en een Nederlands project- en vertaalbureau, verleende telefonische technische- en software support, orderadministratie, facturering, cash management (inclusief vreemde valuta), algemene klantenservice, opslag, vertaal- en logistieke diensten.

Verantwoordelijkheden

Raimond Nicodem was als Managing Director verantwoordelijk voor de opzet van de joint venture, algemene bedrijfsleiding en financiële verantwoording naar de Amerikaanse en Nederlandse aandeelhouders. Directievoorzitter van de groepsactiviteiten. Raimond zat ook als voorzitter de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor.

Activiteiten

Raimond heeft als Managing Director persoonlijk de selectie van infrastructuur en telecommunicatie op zich genomen plus het aantrekken van alle personeel. Het bedrijf was als eerste in de regio aangesloten op het ISDN-30 netwerk. In contact met internationale prospects adviseerde en acquirerde Raimond uitbestedings- en uitvoeringsopdrachten.

Invoering ISO-9001 kwalificering

Onder Raimond Nicodem’s leiding voerde het bedrijf als één van de eerste facilitaire (contact)centra in Europa de ISO-9001 en 9002 kwaliteitsnorm in.