Manager Business & Information Systems – Prime (1985-1987)

Prime Computer | European Headquarters | London

Organisatie

Manager - Prime Computer EHQ

Prime Computer, Inc., een vooraanstaande Amerikaanse producent van supermini computers, vestigde zijn Europees hoofdkantoor (EHQ) in Londen, VK. In 1985 werd Raimond Nicodem voor deze onderneming naar Londen gedetacheerd, waar hij de rol van ‘Manager Business and Information Systems’ vervulde. In deze functie gaf hij leiding aan de ‘Finance en Administration’ en ‘Customer Service’ afdelingen in de regio Europa.

Leiding van Business & Information Systems

Als manager van de Business & Information Systems-groep leidde Raimond Nicodem de Finance & Administration en Customer Services Systems-afdelingen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Zijn benoeming voor deze functie volgde op het succesvol ontwikkelen en bevorderen van gestandaardiseerde serviceprocessen, wat hem het vertrouwen van het Amerikaanse moederbedrijf opleverde.

Ontwerp en Ontwikkeling Internationaal Service Systeem

Naast zijn managementtaken fungeerde Raimond als projectleider voor het ontwerp en de ontwikkeling van ISIS (International Service Information System). Dit administratieve systeem integreerde financiële en klantenserviceaspecten en was geschikt voor implementatie binnen alle internationale dochterondernemingen. Met een projectomvang van ongeveer 60 manjaren onderging het systeem later een ISO-9000 certificatie.

Eerste Drie Standaardimplementaties in Europa

Na de succesvolle ontwikkeling van ISIS leidde Raimond Nicodem de eerste implementatie ervan in de Engelse organisatie. Bovendien speelde hij een cruciale rol bij het begeleiden van het project bij de invoering in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Deze internationale implementaties getuigen van de effectiviteit en schaalbaarheid van het ontwikkelde service-informatiesysteem.

Samenvatting

Ontdek het verleden van Prime Computer, Inc. in Londen, geleid door Raimond Nicodem als ‘Manager Business and Information Systems’. Hij stuurde de Finance & Administration en Customer Services Systems aan, en bovendien leidde hij het baanbrekende project voor het ontwerp en de ontwikkeling van het International Service Information System (ISIS). Lees meer over de eerste drie succesvolle implementaties van dit systeem in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, waarmee Prime Computer, Inc. zijn stempel drukte als een innovatieve en internationaal georiënteerde speler op het gebied van supermini computers.