Manager Business & Information Systems – Prime – 1985 – 1987

Prime Computer | European Headquarters

Organisatie

Prime Computer, Inc.Manager - Prime Computer EHQ Europees hoofdkantoor (EHQ) van Amerikaanse producent van supermini computers, London, UK.

In 1985 werd Raimond Nicodem voor dit bedrijf gedetacheerd naar Londen als ‘Manager Business and Information Systems’. Hij gaf bij deze functie leiding aan de ‘Finance en Administration’ en ‘Customer Service’ afdelingen binnen Europa.

Leiding van Business & Information Systems

Als manager van de groep Business & Information Systems heeft Raimond Nicodem leiding gegeven aan de afdelingen Finance & Administration en Customer Services Systems binnen de regio Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA). Raimond werd voor deze functie gevraagd door het Amerikaanse moederbedrijf na het succesvol ontwikkelen en stimuleren van gestandaardiseerde serviceprocessen.

Ontwerp en ontwikkeling internationaal service systeem

Naast het uitvoeren van taken als manager had Raimond tevens de rol van projectleider van het ontwerp en ontwikkeling van ISIS (International Service Information System). Binnen dit project werd een administratief systeem ontwikkeld, dat een integratie van zowel financiële als cliëntenservice aspecten beoogde. Het systeem was toepasbaar en implementeerbaar binnen elke internationale dochteronderneming. Projectomvang circa 60 manjaren. Het systeem onderging later een ISO-9000 certificatie.

Eerste drie standaardimplementaties in Europa

Na de succesvolle ontwikkeling gaf Raimond Nicodem leiding aan de eerste implementatie binnen de Engelse organisatie, alsmede de projectbegeleiding van de invoering in Frankrijk, Duitsland en Nederland.